Over Ian Thomas

“Ik heb lang gezocht”, zegt Ian Thomas met een toon die zowel verontschuldigend als verklarend klinkt. Zijn laatste studioalbum dateert namelijk al van 2016, een eeuwigheid geleden in een wereld die razendsnel verandert. “Maar ineens komen er dan weer kansen op je pad.” Het belangrijkste van allemaal; Ian moest eerst met zichzelf in het reine komen.

 

Wat wil je ook, als je op veertienjarige leeftijd in een volwassen entertainmentwereld wordt ondergedompeld en uitgroeit tot de tienerster waar iedereen een mening over heeft. Dat dat aan je blijft kleven, is vanzelfsprekend. Maar de tienerster die doorbrak met een cover van ‘Baby’ is nu een volwassen man die zijn ervaringen op de juiste manier benut in zijn creatieve proces.

Na een tijdje bewust wat meer op de achtergrond te blijven en tijd te nemen voor zichzelf is Ian dan ook helemaal klaar om er opnieuw voor te gaan. Al is hij in de achtergrond altijd veel met muziek bezig gebleven. Hij bracht meer tijd dan ooit door in de studio; met iedereen die op zijn pad komt, geen oordeel over achtergrond, genre of stijl. Hij maakt beats, producet, schrijft teksten en instrumentals. Zijn passie is terug.

 

2024 is dan ook het jaar van nieuwe kansen, en dankzij een nieuwe entourage krijgt Ian de mogelijkheid om veel tijd door te brengen in de studio. Het moest Nederlandstalige pop worden, daar waren ze allemaal van overtuigd. ‘Blind’ was de eerste exponent daarvan. Op deze dromerige popsong horen we dezelfde levensvreugde die Ian uitstraalt, maar ook met een diepere betekenis voor hemzelf en iedereen die zich erin herkent.

 

“Als je lang genoeg doorgaat en niet opgeeft, werkt het leven op een mysterieuze manier en gaan er weer deuren voor je open. Ik wil die kansen met beide handen grijpen!” Ian staat steviger dan ooit in zijn schoenen en is 100% klaar om zijn verhaal op een muzikale manier te vertellen, geïnspireerd door de lessen die hij heeft geleerd uit het vallen en opstaan. Recent dook hij ook de studio in met zijn jeugdheld Gers Pardoel, waar de zomerse track ‘Romeo’ uit voortkwam.

 

Met nieuwe muziek en hernieuwde energie staat Ian aan de vooravond van een veelbelovende toekomst. Hij kijkt vol vertrouwen vooruit en is vastberaden om zijn dromen na te jagen en zijn publiek te blijven inspireren. Het avontuur is nog maar net begonnen, met een Ian die bruist van enthousiasme!